Nieuws

Gratis download: het boek van Philip Gelderman

… in het kader van de spectaculaire opkomst van de textielindustrie in de 19e eeuw, de sociale implicaties hiervan en tenslotte de teloorgang van deze industrietak in de 60-70er jaren van de 20ste eeuw heeft Philip Gelderman een boek geschreven. Deze is gratis te downloaden via deze link.

 

Gelderman nieuws

22 nov 2016

Het boek ‘Geldermann en vrouwen’ is vanaf nu verkrijgbaar!

Het is zover! Het boek met persoonlijke verhalen over het fabrieksleven bij H.P. Gelderman & Zonen is uit. ‘Geldermann en vrouwen’ is verkrijgbaar bij boekhandel Broekhuis (www.boekhandelbroekhuis.nl)

Lees meer
26 aug 2016

Gratis download: het boek van Philip Gelderman

… in het kader van de spectaculaire opkomst van de textielindustrie in de 19e eeuw, de sociale implicaties hiervan en tenslotte de teloorgang van deze industrietak in de 60-70er jaren van de 20ste eeuw heeft Philip Gelderman een boek geschreven.

Lees meer
20 jul 2016

Documentaire over de Gelderman Fabriek in Oldenzaal.

Het bevat verhalen van mensen die er gewerkt hebben en nazaten van de toenmalige eigenaren. Rode draad is de ontmoeting tussen een man die als 14-jarige daar aan de slag ging in ploegendiensten en een nazaat van de familie van dezelfde leeftijd, die uiteraard een heel ander leven als 14-jarige had….

Lees meer
Vorig bericht Volgend bericht